Helppoa luettavaa

Ennemmin tai myöhemmin lähes jokainen turhautuu kiehumaan itselleen tärkeistä asioista pelkästään omalla / kaverin / naapurin Facebook -seinällä. Ketään ei kiinnosta, kukaan ei näe, keskustelu junnaa paikoillaan. Tunnustaudun parantumattomaksi punaviherkuplistiksi, mutta maailmaa on vaikea parantaa pelkästään oman kuplansa sisällä, vaan sieltä on uskaltauduttava ulos; lääniähän internetin ihmemaassa riittää.

Koska verkossa ei vielä ole riittävästi suomenkielisiä feministisiä blogeja – ei, vaikka niitä tulisi tusinoittain lisää – kunpa tulisikin! – tässä sitä ollaan.

Muita puutekohtia ovat selkeät tiedonlähteet ja sellainen kohta, josta pääsisi alkuun. Lukisi vaikka ensin kepeästi naistenlehtien tai seksin markkinatalouden kritiikkiä ja vasta sitten aatehistoriaa, koska – ihan oikeasti – tuskin kukaan jaksaa kiinnostua feminismistä viittä minuuttia kauempaa, jos liikkeelle lähdetään teoriasta, Michel Foucault’sta ja Simone de Beauvoirista, niin tärkeitä kuin he ovatkin. (Itselläni on vieläkin vaikeuksia keskittyä Foucault’hun ilman ajoittaista, turhautunutta karjahtelua.) Kiireistä huolimatta, jotta en kävisi kanssaeläjieni hermoille päivittäisellä keittiössä paasaamisella, päätin kantaa oman korteni virtuaalikekoon blogin muodossa.

Tarkoitukseni on listata Aloittelijan lukuoppaaseen selkeiksi ja suhteellisen helppolukuisiksi havaitsemiani teoksia, jotka käsittelevät feminismin sateenvarjon alle osuvia ongelmia. Tietoa -osioon on tulossa mahdollisimman lyhyitä ja tiiviitä artikkeleita keskeisistä termeistä, kysymyksistä ja henkilöistä. Tähdellistä -sivulla on jo nyt useita linkkejä muiden kirjoittajien ja piirtäjien sivuille, joilla käsitellään yhteiskunnallisia aiheita ja paljon muutakin. Syötteenlukijani muistuttaa lähinnä uutissyöppöä, jonka suoltamaa tietoa kommentoin ja taustoitan blogissani silloin, kun aihe on pinnalla, aina ajankohtainen tai muuten vaan kiinnostava.

Enkä helkkarissa oikeasti kuulosta näin viralliselta. Juon vasta päivän toista kahvikupillistani, mikä selittänee asian.

Advertisements

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s