Taskukirjasto, Ellibs ja OverDrive

Eli kuinka varmistat, että kannat aina vähintään yhtä kirjastoa mukanasi etkä enää koskaan joudu poistumaan sulkemisajan koittaessa.

HelMetillä oli vuosia sitten käytössä Androidillekin saatavilla oleva mobiilisovellus, jolla pystyi hakemaan, varaamaan ja uusimaan lainattavia teoksia. Se lopetettiin eikä uudesta sovelluksesta ainakaan muistaakseni vielä silloin ollut varmaa tietoa, mikä oli hyvin harmillista. Koska oma kirjaston suurkuluttajuuteni väheni muutenkin tämän jälkeen (kiitos syventävien opintojen), äkkäsin uuden sovelluksen olemassa olon vasta kaverini käytettyä sitä omien lainojensa uusimiseen Finnconin aikana

Uusi upea Taskukirjasto

Kirjastoverkon uusi aluevaltaus mobiilisovellusten saralla on Taskukirjasto, joka on selkeästi edeltäjäänsä kehittyneempi. Kun olet kerran kirjautunut kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla, sovelluksella onnistuvat kirjaston palveluista tärkeimmät: lainojen tarkistaminen, niiden uusiminen ja aineiston varaaminen. Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot on myös sisällytetty sovellukseen, ja siltä saa henkilökohtaisia lukusuosituksia lainojen perusteella, joita – tai muita mielenkiintoisia opuksia – voi tallentaa suosikkilistalle.

Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat itselleni täysin uusi ja tuntematon mahdollisuus lainata omia lainoja kavereille, kätevä sovelluksen toimiminen kirjastokorttina ja oman sijoituksen näkyminen varausjonossa. Taskukirjasto on saatavilla Androidille, iOSille ja Windows Phonelle kunkin omasta sovelluskaupasta.

Lue loppuun

Helppoa luettavaa

Ennemmin tai myöhemmin lähes jokainen turhautuu kiehumaan itselleen tärkeistä asioista pelkästään omalla / kaverin / naapurin Facebook -seinällä. Ketään ei kiinnosta, kukaan ei näe, keskustelu junnaa paikoillaan. Tunnustaudun parantumattomaksi punaviherkuplistiksi, mutta maailmaa on vaikea parantaa pelkästään oman kuplansa sisällä, vaan sieltä on uskaltauduttava ulos; lääniähän internetin ihmemaassa riittää.

Koska verkossa ei vielä ole riittävästi suomenkielisiä feministisiä blogeja – ei, vaikka niitä tulisi tusinoittain lisää – kunpa tulisikin! – tässä sitä ollaan.

Muita puutekohtia ovat selkeät tiedonlähteet ja sellainen kohta, josta pääsisi alkuun. Lukisi vaikka ensin kepeästi naistenlehtien tai seksin markkinatalouden kritiikkiä ja vasta sitten aatehistoriaa, koska – ihan oikeasti – tuskin kukaan jaksaa kiinnostua feminismistä viittä minuuttia kauempaa, jos liikkeelle lähdetään teoriasta, Michel Foucault’sta ja Simone de Beauvoirista, niin tärkeitä kuin he ovatkin. (Itselläni on vieläkin vaikeuksia keskittyä Foucault’hun ilman ajoittaista, turhautunutta karjahtelua.) Kiireistä huolimatta, jotta en kävisi kanssaeläjieni hermoille päivittäisellä keittiössä paasaamisella, päätin kantaa oman korteni virtuaalikekoon blogin muodossa.

Tarkoitukseni on listata Aloittelijan lukuoppaaseen selkeiksi ja suhteellisen helppolukuisiksi havaitsemiani teoksia, jotka käsittelevät feminismin sateenvarjon alle osuvia ongelmia. Tietoa -osioon on tulossa mahdollisimman lyhyitä ja tiiviitä artikkeleita keskeisistä termeistä, kysymyksistä ja henkilöistä. Tähdellistä -sivulla on jo nyt useita linkkejä muiden kirjoittajien ja piirtäjien sivuille, joilla käsitellään yhteiskunnallisia aiheita ja paljon muutakin. Syötteenlukijani muistuttaa lähinnä uutissyöppöä, jonka suoltamaa tietoa kommentoin ja taustoitan blogissani silloin, kun aihe on pinnalla, aina ajankohtainen tai muuten vaan kiinnostava.

Enkä helkkarissa oikeasti kuulosta näin viralliselta. Juon vasta päivän toista kahvikupillistani, mikä selittänee asian.